Reviews

Emerio

Maak jij graag lekkere smoothies klaar? Gebruik voortaan de blender to-go van Emerio. Deze blender is speciaal ontworpen voor onderweg en je maakt je smoothie direct klaar in de drinkbeker, zodat je de afsluitbare deksel erop kan draaien en gelijk in je tas kan stoppen.

Phillips HR 7762 Viva Foodprocessor

Ik heb zelf al heel veel gerechten bereidt met deze Phillips  Foodprocessor. Deze machine maakt van groenten, schijfjes, sliertjes of hakt ze fijn. Je maakt in een handomdraai smoothies, soepen en sausjes. Ook handig is de frietsnijder. Je kan heel makkelijk je eigen amandelmeel maken met de hakmolen. Verder klopt de machine eiwit, door de bijgeleverde deeghaak kan je beslag gemixt worden. Een alles in een machine. Ik kan niet meer zonder deze machine. Mijn cijfer voor dit apparaat is een 9. Wat ik jammer vind is dat er maar 1 afsluitdop geleverd wordt voor zowel de blender als de hakmolen. Ik zou liever nog een extra dop gewild hebben in verband met slijtage van de rubbere afsluiting. Je kan overigens alles goed uit elkaar halen en alles losse onderdelen heel goed wassen.  De keukenmachine van Philips heeft een compact 3-in-1 ontwerp met een kom van 2 liter, een blender en een hakmolen en 4 meegeleverde roestvrijstalen schijven. De meegeleverde box voor is ook handig daardoor kan je de accessoires makkelijk en overzichtelijk opbergen.

Van kraanwater naar gefilterd water

Twee jaar geleden heb ik besloten dat ik gefilterd water wilde drinken, geen kraanwater meer en ook geen water uit plastic flessen uit de supermarkt. Waarom vraag je je misschien af? Ondanks dat er beweerd wordt onze leidingwater schoon is, bevat kraanwater roest, zand, chloor, chemicaliën, pesticiden, medicijnen, hormonen en zware metalen. Ook het drinken van water uit plastic flessen is niet goed voor de gezondheid. Het plastic vermengt zich met het water dat je drinkt. Zoals je misschien weet heeft plastic een zeer nadelige effect op de hormoonhuishouding van je lichaam. Ik probeer plastic zoveel mogelijk te vermijden. Er is al voldoende vervuiling door plastic in het milieu. De mens bestaat grotendeels uit water (75%) en dus is het belangrijk dat het water dat je drinkt ook voldoende gezuiverd is. Je lichaamscellen nemen alle stoffen op. Ook de stoffen die niet goed voor je lichaam zijn. Helaas woon ik niet in de buurt van een waterval. Om mijn lichaam te helpen wil ik dus het beste voor mijn lichaam. Daarom kies ik ervoor om mijn kraanwater te filteren door middel van een waterfiltersysteem. Je lichaam wordt immers dagelijks al door o.a. toxinen, pesticiden etc.. belast. Ik bereid mijn eten ook met gefilterd water. Dat betekent dat ik groenten, fruit, vis en vlees hiermee was. Ik kook ook met gefilterd water bijvoorbeeld voor bouillon, pasta’s, het koken van groenten, rijst etc. Het is een kleine aanpassing, maar daar wen je snel genoeg aan. Het water smaakt in ieder geval lekkerder.

Zoektocht

Het was een zoektocht want op de markt kan je alle soorten waterfiltersystemen kopen variërend van 50 euro tot 1000 euro. Er zijn ook verschillende mogelijkheden voor het filteren van je kraanwater. Er zijn waterfilters, die je aansluit op de waterleiding, je kan een waterfilter monteren op de keukenkraan of een watertank kopen voor op het aanrecht. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de watertank Aqualine van 12 liter. De Aqualine kan ik aanbevelen als een goed en betaalbare kwaliteitsfilter die het water niet alleen filtert maar ook basisch maakt. Ook voegt de Aqualine talloze mineralen aan het water toe, en daarmee krijg je drinkwater vergelijkbare gezonde eigenschappen die ook in natuurlijk bronwater terug te vinden zijn.

Voor een huishouden van twee tot vier personen is de 12 liter tank groot genoeg, ook als je van plan bent hiermee te koken. Je moet de waterbak bovenin de watertank wel regelmatig vullen. Het mooie is dat je ook regenwater kan opvangen en de tank hiermee kan vullen. Je tapt de hoeveelheid water die nodig is. Door het filteren van het water voorkom je schade aan apparaten zoals een waterkoker, boiler, koffiezetapparaat.

Verder is er niet veel onderhoud. 1 x per jaar een nieuwe filter. De tank kan je zoveel je wilt schoonmaken. Ik doe dit 1 x per 2 maanden. De stenen in de tank vervang je 1 x per 2 jaar. De Aqualine kan je kopen bij www. tradeline.nl. Een klantvriendelijke online waterfiltersystemenbedrijf.

Een waterfilter dat je drinkwater zuivert, niet alleen van roest of zand maar ook van chloor, organische chemicaliën, pesticiden, medicijnen en zware metalen. Daarnaast worden ook achtergebleven deeltjes en installatie residuen uit leidingen van nieuw gebouwde huizen eruit gefilterd.
Er zitten dus stoffen in het drinkwater die niet goed zijn voor je gezondheid. Aangezien je lichaam zuiver drinkwater nodig heeft, is het dus belangrijk dat het water van goede kwaliteit is.