Warme chocomelk met pompoen

Warme chocomelk met pompoen

Warme chocomelk met pompoen heerlijk! Deze warme chocomelk met pompoen moet je gewoon proberen. De mooie kleuren van pompoen. Ik ben er gek op. Je de pompoen voor zoveel toepassingen gebruiken. Het is gewoon heerlijk. De geur van pompoen met kaneel bijvoorbeeld het verwarmt het hele huis. Dus ik wil graag een heerlijke gezonde recept van de choco met je delen. Pure powerfood.

Gezonde en onbewerkte voeding
Als voedingsdeskundige ben ik een groot voorstander van gezonde en onbewerkte voeding. Naast dat het eten gezond is moet het natuurlijk lekker zijn. Powerfood is voeding die ik iedereen aanraad want, je lichaam heeft daadwerkelijk iets aan deze voeding en je wordt er blijer van.

Pompoen
Pompoenen zijn zeer oude cultuurgewassen, zij vormen samen met kalebassen en komkommers een familie. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar voor christus pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd.
Pompoenen werden al geteeld door de Indianenvolkeren van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Er zijn een aantal traditionele gerechten waarin pompoenpuree verwerkt wordt, zoals pompoentaart, pompoensoep en pompoenbrood. Ook de oliehoudende zaden van de pompoen worden geroosterd gegeten als borrelhapje. Het vruchtvlees van pompoenen is niet alleen erg lekker, maar ook gezond. Pompoenen zijn rijk aan allerlei vitaminen en mineralen en is uitstekend geschikt voor vegetariërs en veganisten. Ze bevatten immers hoge concentraties ijzer, belangrijk voor de zuurstofopname door je bloed. Zuurstof is noodzakelijk voor je vetverbranding en beïnvloed gunstig je spijsvertering. Pompoenen passen dan ook in ieder gezond dieet en helpen je gewicht verliezen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *