Vegan kass cheddar

Vegan kaas cheddar

Recept Vegan kaas cheddar

Vegan kaas cheddar maken, het is zo makkelijk.  Deze vegan kaas cheddar is lactosevrij en glutenvrij. Het heeft een heerlijke smaak en daarnaast kan je het voor vele toepassingen gebruiken zoals op het brood, pizza, als topping en het smelt. Waarom niet je eigen kaas maken maar dan vegan. Kaas bevat verzadigd vet.

Ik eet geen koemelk producten dat verdraagt mij lichaam helaas niet goed. In dit recept gebruik ik amandelen. Dezen hebben vele gezondheidsvoordelen. Probeer dit recept, want het is in no time gemaakt. En het is super cheesy.

Recept

250 gram water
50 gram amandelen (week ze van tevoren minimaal 4 in, of kook ze kort)
200 gram haver
1 gegrilde punt paprika (ik marineer het in balsamico azijn)
100 gram edelvlokgist
1 theelepel himalayazout
1 theelepel peper (naar smaak)
2 theelepel knoflookpoeder
2 theelepel citroensap
250 gram water (extra als laatst over het geheel te schenken in de blender)

1 theelepel uienpoeder

Voor de agar agarmix:
100 gram water
2,5 theelepel agar agar

Amandelen

Bloeddruk

Amandelen hebben niet alleen een positief effect op de cholesterol, maar ook op de bloeddruk. Ze zijn rijk aan kalium en bevatten weinig natrium. Beide spelen ook  een rol bij het reguleren van de bloeddruk.

Vezelrijk

Daarnaast zijn amandelen rijk aan vezels. Er zijn aanwijzingen dat vezelrijke voeding beschermt tegen slokdarmkanker en darmkanker. Vezels helpen bij spijsverteringsklachten en problemen met de stoelgang, zoals bijvoorbeeld obstipatie. Het eten van amandelen geeft je ook een verzadigd en vol gevoel, dus de kans op onbedwingbare trek wordt minder. Amandelen passen dus goed in een dieet.

Diabetes

Uit onderzoek blijkt daarnaast dat amandelen beschermen tegen diabetes. Amandelen bevatten fenylalanine, een aminozuur. Je hebt het nodig om lichaamseiwit op te bouwen. Ook zet je lichaam het om in signaalstoffen voor de hersenen.
Alle reden dus om amandelen toe te voegen aan je dagelijkse routine, als tussendoortje, in een smoothie of vervang bij het bakken je gewone melk en bloem door amandelmelk en amandelmeel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *