Recept tortilla van courgette

Tortilla van courgette

Wat dacht van je een recept tortilla van courgette? Als je een fan bent van de tex-mex ( texaans-mexicaans)cuisine maar je net als ik geen gluten wil , dan heb ik hier een ‘real treat’ voor je. Een tortilla van courgette. Een super gezonde alternatief dat zo door kan gaan voor een serieuze tortilla. Met deze tortilla breng je, je gerecht to the next level.

Mexicaanse tortilla`s zijn een soort pannenkoekjes die je kunt vullen met wat je lekker vindt. Maak een vulling met veel Mexicaanse kruiden met als ingrediënten kip, vlees of vis en groenten. Zet dit in een grote pan op tafel, zo kan iedereen zelf zijn tortilla naar eigen smaak vullen. Maak het geheel af met sla, tomaat.et is een 100% voedzaam glutenvrij recept.

Courgette

1: Goed voor je hart en bloedvaten

In courgettes is het mineraal kalium te vinden. Dit mineraal speelt een cruciale rol bij het gezond houden van je hart en bloedvaten. De balans tussen kalium en natrium in je lichaam heeft namelijk een grote invloed op je bloeddruk.
Natrium verhoogt het bloeddruk, terwijl kalium dit effect juist neutraliseert. Voldoende kalium consumeren en je natriuminname onder controle houden, helpt daarom om een hoge bloeddruk te voorkomen. Dit is belangrijk omdat een hoge bloeddruk het risico op hart- en vaataandoeningen vergroot.

2: Ondersteunt je immuunsysteem

Courgette is rijk aan vitamine C. Een exemplaar van gemiddelde grootte bevat ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Deze vitamine is van groot belang voor een sterk immuunsysteem. Het eten van courgettes helpt daarom om je immuunsysteem te ondersteunen. Powerfood vaak in recepten verwerken.
Vitamine C is daarnaast ook nuttig voor je ijzeropname, je collageenaanmaak, een mooie huid en voor het gezond houden van je hart en bloedvaten.

3: Een gezond gewicht

Courgette is een populaire groente in gezonde koolhydraatarme diëten. Dit komt doordat het:
• koolhydraatarm is,
• weinig calorieën bevat,
• en veel waardevolle voedingsstoffen bevat.
Met courgette kan je je inname van vitamines en mineralen dus flink vergroten, zonder je calorie-inname veel te verhogen en zonder de koolhydratenteller te laten stijgen.
Daarnaast kunnen we eigenlijk nog een vierde reden toevoegen: courgette is enorm veelzijdig. Je kunt er allerlei kanten mee op. Bijvoorbeeld een courgettesoepje, een gegrilde groentesalade of door je smoothie. Of snijd de courgette in dunne sliertjes en het kan dienstdoen als koolhydraatarme pasta of noedels.

4: Helpt om je spijsvertering te verbeteren

Courgettes zijn gemakkelijk te verteren omdat ze, net als komkommers, voor een groot deel uit water bestaan. Dit water heeft samen met de vezels die deze groente bevat ook een positief effect op je stoelgang. Vocht en vezels zijn namelijk cruciaal om obstipatie te voorkomen.
Ook zijn de vezels goed voor de vriendelijke bacteriën in je darmen. Dit verkleint het risico dat de slechte bacteriën in je darmen de overhand krijgen.
Om optimaal van de vezels te profiteren, kun je de courgette beter niet schillen. De schil bevat namelijk de meeste vezels.

5: Houdt ogen gezond

Deze groente bevat verschillende voedingsstoffen die helpen om je ogen gezond te houden. Bijvoorbeeld vitamine C en bètacaroteen, ook wel bekend als provitamine A. Daarnaast zijn in courgettes ook verschillende antioxidanten te vinden. Twee van deze antioxidanten, luteïne en zeaxanthine, staan er ook om bekend te helpen bij het gezond houden van onze ogen.

6: Goede bron van B-vitamines

In courgettes zijn verschillende B-vitamines te vinden, waaronder vitamine B1, B2, B6 en vitamine B11, beter bekend als foliumzuur. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling, het gezond houden van je hersenen en een gezond energieniveau.
Vitamine b11 is voor zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden extra belangrijk. Het helpt namelijk om aangeboren afwijkingen, zoals een open ruggetje of een hazenlip, te voorkomen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *