Salsasalade
Salsasalade
Salsasalade, in Amerika wordt deze salade ook wel cowboykaviaar genoemd. Het zit vol lekkere ingrediënten, zoals blacked eyed peas, avocado en kruiden. Hoe lekker en eenvoudig. Naast het snijden van de groenten, is dit een “gooi in een kom recept”. Geen koken en super makkelijk voor een warme dag. Een perfecte ontbijt, lunch of side dish. Probeer dit recept.
Avocado
Een avocado bevat veel vitamines, zoals vitamine A, B, C, E en K. Dit is goed voor een gezonde huid, laat de stofwisseling optimaal werken en is het tevens een goede antioxidant. Vitamine K speelt een rol bij een gezonde botdichtheid, ook op latere leeftijd. Avocado’s bevatten de stof luteïne en dit beschermt het oog tegen oogziekten, zoals retinopathie (ziekte van het netvlies). Bij zwangerschap is het eten van avocado’s gezond, omdat het ook de vitamine foliumzuur bevat die het risico op aangeboren afwijkingen verkleint.

- Voorbereidingstijd: 10 minutes
- Baktijd: 10 minutes
Salsasalade
Benodigheden
- black-eyed peas, gezeefd - 1 klein blikje
- roma tomaten - 2
- rode paprika - 1
- rode ui - 1
- koriander - een paar takjes
- appelazijn - 2 theelepels
- honing - 1 eetlepel
- knoflookpoeder - ½ theelepel
- gedroogde oregano - ½ theelepel
- gedroogde basilicum - ½ theelepel
- chilipoeder (optioneel) - ½ theelepel
- zwarte peper - ½ theelepel
- extra virgin olijf olie - 2 eetlepels
- avocado - ½
- Feta* - 50 gram
- * voor een vegan gerecht kan de feta weggelaten worden.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!