Salade haring

Salade met haring

Salade met haring

Deze salade met haring heb je in een handomdraai gemaakt. Probeer deze salade met haring Het is heerlijk in de ochtend als ontbijt of als lunch. Door de volle smaak van de haring geeft het je een vol gevoel terwijl je toch een licht gerechtje eet. En het is super healthy! Een powerfoodrecept

Recept

2 personen:
1 haring
rucola
komkommer
kwart rode ui in ringen
radijs

voor de dressing:

mosterd
honing
1 eetlepel balsamico azijn
zout
peper
olijfolie

Voedingswaarde haring

Een haring van75 gram bevat 125 kcal,14 gram eiwitten en 9 gram vet, waarvan 7 gram onverzadigd vet. De omega-3-vetzuren zorgen bovendien voor een verlaging van het slechte LDL-cholesterol in je bloed. Dat verlaagt ook het risico op hart en vaatziekten. Vanwege het hoge eiwitgehalte en de goede kwaliteit van de eiwitten helpt haring daarnaast bij het herstel na sporten. Bijvoorbeeld bij spieropbouw of –herstel.

Vitamines en mineralen

Haring bevat ook vitamine A, B, D en E en calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor. Het is dus qua kcal en voedingswaarden daarom een uitstekend tussendoortje. Met of onder ui en zuur, wat je lekker vindt.
Een powerbolletje vol met vitamientjes. In radijzen zit ook  veel vitamine C en vitamine K. Het vitamine B-complex is daarnaast goed vertegenwoordigd met B3(niacine), B5(pantotheenzuur), B6(pyridoxine) en B11(foliumzuur). Er zitten bovendien allerlei mineralen in, zij het niet in grote hoeveelheden. Kalium, calcium, magnesium, ijzer, zink en mangaan huizen er in het kleine radijsje. Dat is een flinke hoeveelheid fytonutriënten voor zo klein stukje groente.

Goed voor de spijsvertering

Radijs is goed voor de spijsvertering omdat er veel vezels in zitten. Radijs gaat constipatie tegen. Het voert alle overbodige toxinen uit het lichaam. Het stimuleert ook de werking van de nieren. In de nieren worden gifstoffen opgeslagen zodat ze geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Door radijsjes te eten gaan de nieren harder werken om gifstoffen af te voeren. De radijs biedt veel gezondsheidsvoordelen vanwege de vitamines, mineralen, spijsvertering bevorderende en nierfunctie stimulerende werkingen. Heel goed in te zetten bij een detoxdieet.

Voedingswaarde komkommer

Komkommer bevat niet veel vitaminen en mineralen, komkommer bevat wel fytontrienten. Fytonutriënten zijn bioactieve inhoudsstoffen van eetbare planten, dienen als antioxidanten. Veel fytonutriënten zoals polyfenolen hebben een specifieke werking. Er worden steeds meer fenolen ontdekt in verse groente en fruit. De komkommer bevat vitamine K; 100 gram is genoeg voor 20% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH). Vitamine C(5%ADH/100gram) en vitamine B5(3%ADH) in. Het bevat de mineralen molybdeen(7%ADH), kalium(4.3%ADH), mangaan(4%ADH), magnesium(3.3%ADH) en er zit het aminozuur tryptofaan(3%ADH) in.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *