aardappelrosti met geitenkaas
Aardappelrösti met geitenkaas heerlijk! Deze aardappel rösti met geitenkaas zijn zo gemaakt. Rösti rondjes kent iedereen. Vaak komen ze uit de diepvries, maar waarom maak je niet ze niet zelf? Probeer dit recept eens zelf want ze zijn erg lekker, heerlijk crispy met een lekker geitenkaas flavour. Dit recept.
Rösti
Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Het is een aardappelkoek die met name door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten. Oorspronkelijk aten boeren uit het kanton Bern het als ontbijt. Nederlandstaligen spreken rösti soms uit als rustie, de originele Zwitserse uitspraak is echter reusjti.
Rösti bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken, de omvang varieert. Het wordt veel gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Verschillende ingrediënten kunnen in de rösti worden verwerkt, bijvoorbeeld ui, kaas of appel.
Er bestaan veel varianten voor de aardappelkoek. Over het gebruik van voorgekookte- of juist rauwe aardappelen, maar ook over de keuze van het beste aardappelras verschillen de meningen. Voor de bereiding van rösti wordt traditioneel veel boter en/of reuzel gebruikt.t is glutenvrij.
Aardappelen
Aardappelen zijn een bron van vezels en vitamine B6, C en kalium. Ze zijn een goede bron van energie voor je lichaam en helpen voor een goede darmwerking.

- Yield: 2
- Voorbereidingstijd: 30 minutes
- Baktijd: 30 minutes
Aardappelrosti met geitenkaas
Benodigheden
- Grote aardappels - 500 gram
- boter - 30 g
- ei - 1
- aardappelzetmeel - 40 g
- geitenkaas - 40 g
- zout
- versgemalen peper
- olijfolie
- kleine ui - 1
- knoflookteen - 1
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 °C. Schil en rasp de aardappels in een kom. Smelt de boter.Rasp de ui en knoflook en voeg deze toe aan de aa
Meng de aardappels met de boter, ei en aardappelzetmeel en verkruimel de geitenkaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak de rösti's in porties om en om goudbruin. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten gaar in de oven.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!