aardappelrosti met geitenkaas

Aardappelrösti met geitenkaas heerlijk! Deze aardappel rösti met geitenkaas zijn zo gemaakt. Rösti rondjes kent iedereen. Vaak komen ze uit de diepvries, maar waarom maak je niet ze niet zelf? Probeer dit recept eens zelf want ze zijn erg lekker, heerlijk crispy met een lekker geitenkaas flavour. Dit recept.

Rösti
Rösti is een nationaal gerecht van Zwitserland. Het is een aardappelkoek die met name door het Duitstalige deel van de bevolking wordt gegeten. Oorspronkelijk aten boeren uit het kanton Bern het als ontbijt. Nederlandstaligen spreken rösti soms uit als rustie, de originele Zwitserse uitspraak is echter reusjti.
Rösti bestaat uit geraspte aardappel die meestal in een ronde koekvorm wordt gebakken, de omvang varieert. Het wordt veel gegeten als bijgerecht naast vlees en groente. Verschillende ingrediënten kunnen in de rösti worden verwerkt, bijvoorbeeld ui, kaas of appel.
Er bestaan veel varianten voor de aardappelkoek. Over het gebruik van voorgekookte- of juist rauwe aardappelen, maar ook over de keuze van het beste aardappelras verschillen de meningen. Voor de bereiding van rösti wordt traditioneel veel boter en/of reuzel gebruikt.t is glutenvrij.

Aardappelen

Aardappelen zijn een bron van vezels en vitamine B6, C en kalium. Ze zijn een goede bron van energie voor je lichaam en helpen voor een goede darmwerking.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *