oceaanbowl

Oceaan bowl

Oceaan bowl

Oceaanbowl is een powerfoodontbijt en zo lekker!Hoe leuk is deze oceaan bowl? Eet het voor het ontbijt. Ik word zo vrolijk van deze kleurtjes. Rise and shine! Misschien dat je een beetje nieuwsgierig bent wat dit is? Dit is een powerfoodontbijt. Eventueel kan je deze oceaanbowl na sport opsmullen. Heb je dit recept ook gemaakt? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw creatie. Laat me weten hoe het vindt! Laat jouw reactie hieronder achter en deel jouw foto:)
Je kan ook je creatie met mij delen op Instagram met # powerfood # basicfoodplan. Probeer dit recept.

Bananen

De banaan bevat veel vitamine A, C, B2, B5, B6 en de mineralen kalium magnesium, koper en mangaan.
Vitamine A is goed voor de huid, ogen, de groei en de weerstand. Vitamine C is ook goed voor de weerstand. B2 en B5 dragen bij aan de energievoorziening van het lichaam en B6 is goed voor de stofwisseling.
Kalium is goed voor de bloeddruk en het heeft een gunstige werking op het overbrengen van zenuwprikkels, die nodig zijn om te bewegen. Magnesium en koper zijn goed voor spier- en botopbouw. Mangaan is ten slotte ook goed voor de stofwisseling.

Bananen verlagen de bloeddruk

De combinatie van een hoog kaliumgehalte en een laag natriumgehalte in bananen zorgt er volgens een Amerikaanse studie voor dat bananen een beschermende werking hebben tegen een hoge bloeddruk.
Bananen bevorderen de hartfunctie
Het hoge kaliumgehalte is ook goed voor je hart. Dat komt omdat dit mineraal de elektrische signalen bevordert die ervoor zorgen dat je hart blijft kloppen.
Volgens een analyse die de resultaten van een aantal studies met elkaar vergeleek kan de dagelijkse consumptie van 1,3 tot 1,4 gram kalium het risico op hartziekten met 26% verlagen.
Bovendien bevatten bananen bepaalde antioxidant die ook zijn verbonden aan een behoorlijke vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.

Beter zicht

De vitamine A in bananen ondersteunt het behoud van de membranen die rond je ogen zitten. Bovendien is vitamine A een onderdeel van de eiwitten die licht door de hoornvliezen laten
Sterkere botten door bananen
Uit onderzoek blijkt dat bananen een overvloed aan fructo-oligosacchariden bevatten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je lichaam in staat is om meer calcium op te nemen. En hierdoor worden je botten sterker.

Minder kans op nierkanker

Volgens een wetenschappelijk onderzoek uit Zweden hebben vrouwen die 4 tot 6 bananen per week eten minder kans op het ontwikkelen van nierkanker. Dat komt omdat een banaan veel antioxidanten bevat.

Bananen gaan stress tegen

Vitamine B6 zorgt ervoor dat je beter kan slapen. En magnesium is goed voor de ontspanning en het herstel van je spieren. Je komt dus beter tot rust en dat is goed tegen stress.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *