homemade_tomatensoep

Homemade tomatensoep

Homemade tomatensoep

Heerlijk tomatensoep. Maak nu je eigen homemade tomatensoep met dit heerlijke recept. Tomatensoep is een gezonde en populaire soep wat bereidt wordt met: verse tomaten! Om de lekkerste tomatensoep te maken, heb je rijpe en sappige tomaten nodig. De tomaten worden eerst geroosterd in de oven samen met de knoflook en ui. Heerlijke die geroosterde tomaten. Ik maak altijd extra want dan maak van de rest mijn basis tomatensaus. Een powerfoodrecept. Deze gebruik ik voor heel veel gerechten zoals pasta, rijst- en voor de stoofgerechten. Geroosterde tomaten brengt de zoetheid van de tomaten goed naar voren en geeft het net dat extra’s, dat geldt ook voor de knoflook en ui. Als je eenmaal het verschil hebt geproefd, wil je het de volgende weer. Trust me!

Verse tomaten

Tomatensoep kan je het hele jaar eten. Ik heb dan ook altijd extra tomaten thuis. Dit jaar had ik veel tomaten in mijn tuin. Hoe leuk! Dus heb je veel tomaten thuis en weet je niet wat je ermee moet gaan maken? Maak dan een heel veel zelfgemaakte tomatensoep! Het is een eenvoudige soeprecept, simpel te bereiden en de smaak… super! De tomatensoep wordt heerlijk op smaak gebracht met basilicum en oregano. De frisse en zoete smaak van deze tomatensoep met zijdezachte structuur is gewoon een traktatie. Iedereen zal hier van gaan houden.

Voor 2 personen:
– 2 el olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 1 kleine winterpeen, in blokjes
– 500 g rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of roma), in stukken
– 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
– 1 blokjes kruidenbouillon
– 1 tl honing
– Om de soep op smaak te brengen: peper en zout, olijfolie en blaadjes verse oregano

 

Bereiding

Extra nodig: staafmixer of blender
1. Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg de  wortel toe en bak alles nog 2 minuten.
2. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, tijm en de bouillon toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Kook de soep 15 minuten op laag vuur.
3. Voeg de honing toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
4. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Schenkt de tomatensoep in mooie kommen, een beetje olijfolie en garneer met een blaadje oregano en basilicum, heerlijk de verse kruiden.
Tip:
Deze soep kan je ook heel goed invriezen als je nog wat over hebt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *