Havermoutpap met appelmoes

Havermout met appelmoes

Nu een echte powerrecept, havermout met appelmoes. Eet je wel eens havermoutpap? Ik ben gek op dit recept havermout met appelmoes. De bereiding van havermoutpap kost even tijd, maar dan heb je wat. De pap geeft je een lang voldaan gevoel. De kruiden in combinatie met de appelmoes geven precies die comfort taste waar ik naar op zoek ben tijdens deze koude gure dagen. Combineer havermout met appelmoes met vruchten naar eigen keuze en maak het af met hennepzaad. Probeer dit recept!

Wat is haver?

Havermout ontstaat als volgt. De haverkorrel wordt ten eerste ontdaan van het kroonkaf (buitenste schutblaadjes van de graankorrel), omdat dit kaf de haver voor menselijke consumptie niet eetbaar maakt. De haver wordt daarom langs een pelsteen gevoerd, die de kroonkafjes van de korrel wrijft.
Pure havermout is gezond. Met ‘puur’ bedoel ik onbewerkte havermout. Je herkent de havermout bovendien aan de volle, ronde structuur. Het zit bomvol waardevolle voeding voor je lichaam.
Waarom is havermout gezond?

  • verlaagt het cholesterol;
  • geeft een verzadigd gevoel;
  • is glutenvrij, maar koop wel een glutenvrije variant. Er kunnen anders tarwe in de havermout terecht gekomen zijn;
  • ondersteunt bij afvallen
  • snel te bereiden;
  • een gevarieerd ontbijt
  • Powerfood

    Dankzij die dichtheid aan voedingsstoffen heeft powerfood een gunstige uitwerking op de gezondheid. Het helpt veroudering vertragen, biedt ondersteuning bij afvallen ook kan het de llibido verhogen en zelfs depressies voorkomen. Kies voor zoveel mogelijk variatie in je voeding! Gebruik biologische producten, liefst lokaal en van het seizoen en wissel zo veel mogelijk af met groenten en varieer en combineer zoveel mogelijk. Go for a rainbow on your plate!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *