Glutenvrije perenmuffin

Glutenvrije perenmuffin

Zo yummie een perenmuffin en deze is glutenvrij:). Het is een zeer makkelijk recept. De peren komen uit de tuin.  Dus we verwerken overal de peren in.

Vitamines in de peren

Peren bevatten vitamine A, B, C en E, foliumzuur, vezels, kalium, mineraalzouten, suikers, jodium, ijzer en calcium. Ze zijn het perfecte vitaminesupplement om de dag mee te beginnen en daarom wordt de peer vaak aangeraden als een onmisbaar fruit tijdens het ontbijt. Een echte powerfoodrecept.

Benodigdheden:

– 114 gram amandelmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel baking soda
–  4 eetlepels kokosbloemsuiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanillepoeder (ekoplaza)
– 5 theelepels ghee of kokosolie
– 3 rijpe peren
– 50 gram grof gehakte chocolade (ik heb een reep met 70% cacao)
– snufje kaneel

En zo gaan we het maken:

– Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvormpjes in.
– Doe de amandelmeel, het bakpoeder, de suiker, kaneel en vanille in een kom en zet het even apart.
– Klop in een andere kom de eieren, de gesmolten ghee of kokosolie los.
– Schil de peren, snijd ze in kleine blokjes en pureer ze met een staafmixer.
– Doe het amandelmengsel bij het eiermengsel en roer het met een spatel goed door.
– Doe nu de gepureerde peer erdoorheen en meng het tot een glad mengsel.
– Hak de chocolade in grove stukjes en houd deze even apart.
– Zet de oven van 200 graden terug naar 180 graden.
– Schep de muffinbakjes tot de helft vol met het beslag en leg in het midden wat grof gehakte chocolade.
– Schep daarboven op nog wat beslag en zet ze in het midden van de oven.
– Bak de muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *