recept american pancake met banaan

Glutenvrije american pancake met banaan

recept american pancake met banaan

Glutenvrije american pancakes met banaan

OMG deze glutenvrije American pancake met banaan is heerlijk! Maakt deze glutenvrije American pancake met banaan. American pancake is luchtige, dikke pannenkoekje die in Amerika als ontbijt gegeten worden. Healthy breakfast pancakes, pure heaven deze american pancake! Glutenvrij bakken en luchtig is nogal een uitdaging. Maar niet met dit recept. Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije pannenkoeken met blauwe bessen. Enjoy!

Glutenvrije recepten

Mijn recepten zijn glutenvrij ook mijn glutenvrije american pancake met banaan. Ik reageer gevoelig op gluten er zijn in Nederland veel mensen die een gluten intolerantie hebben. Het is soms moeilijk je lifestyle aan te passen, maar als er eenmaal gewend aan bent ga je merken dat je je fitter voelt en uiteindelijk ook gelukkiger.

Varieer voldoende

Met gezonde voeding krijg je in principe voldoende antioxidanten binnen. Echter, per soort fruit en groenten kan het gehalte aan antioxidanten nogal verschillen. Varieer daarom voldoende, zodat je alle voedingsstoffen en antioxidanten voldoende binnenkrijgt.

De blauwe bes

Antioxidanten zijn belangrijk. Ze beschermen ons lichaam tegen schade door vrije radicalen, onstabiele moleculen die de celstructuur kunnen beschadigen en die bijdragen aan veroudering en ziektes zoals kanker. Van de bosbes wordt aangenomen dat de blauwe bes de hoogste concentratie antioxidanten bevat van alle veel geconsumeerde soorten fruit en groentes.

Goed voor de blaas

De blauwe bes blijkt net als cranberry’s speciale stoffen bevatten die bacteriën stoppen zich te vermenigvuldigen en te hechten aan de blaaswand. Daarnaast zijn ze goed in het afweren van de foute E. coli bacteriën, een belangrijke aanstichter van veel urinewegeninfecties. Ben je dus geen fan van cranberry’s? Blauwe bessen zijn een prima alternatief om je blaas vrij te houden van infecties.

Beschermen tegen kanker

De blauwe kleur van de bessen wijst op de aanwezigheid van een grote hoeveelheid antocyaan, een antioxidant waarvan is aangetoond dat het kanker bestrijdende eigenschappen heeft. Uit een studie is gebleken dat bij muizen de groei van kankercellen in de prostaat en lever werd gestopt.

Goed voor de hersens

Blauwe bessen bevatten nog meer antioxidanten: flavonoïden, die de verbindingen tussen leren en cognitie verbeteren. Het eten van blauwe bessen is goed voor je geheugen: uit een studie blijkt dat het de achteruitgang van het geheugen met wel tweeënhalf jaar zou vertragen.

Verminderen ontstekingen

Ontstoken slagaders kunnen fataal zijn voor de gezondheid van het hart, omdat ze smaller worden waardoor de kans op verstopping toeneemt. Blauwe bessen hebben het vermogen om te vechten tegen deze ontstekingen en voorkomen op die manier dat de slagaders verstopt raken. Uit een van de Harvard School of Public Health bleek onlangs dat het eten van drie of meer porties blauwe bessen en aardbeien per week de kans op een hartaanval bij een vrouw met een derde doet afnemen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *