Gierstpap, glutenvrij

Gierstpap, basicfoodplan

Gierst is een graangewas dat tot de grassenfamilie behoord. Het bevat geen gluten en is licht verteerbaar. Gierst is mild en lichtzoet en lijkt qua smaak nog het meest op tarwe met een klein vleugje rogge.
Gierst is samen met havermout een graansoort die medicinale eigenschappen heeft voor het hart. Dat komt omdat er veel magnesium in zit. Magnesium leidt tot minder aderverkalking. Dat heeft op zijn beurt het gevolg dat de kans op hoge bloeddruk verkleint. Magnesium heeft nog meer voordelen. Mensen die voldoende magnesiumhoudende producten eten hebben minder last van astma en migraine.

Gierstpap

Gierstpap is heerlijk. Het is goed voor je systeem als je de ochtend start met een warm gerechtje. Het is zacht, smeuïg en het geeft je een verzadigd gevoel. Je kan dit papje makkelijk van te voren voorbereiden en in de ochtend opwarmen als je een beetje rijstmelk toevoegt. Probeer dit gerecht, het is echt heerlijk!

 

Gierst heeft veel gezondheidsvoordelen:

– Het bevat anti-oxidanten, ijzer en eiwitten;
– Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel;
– Het helpt diabetes te voorkomen

Goede werking maag en miltfunctie

Voor een goede maag en miltwerking is het belangrijk de ochtend te starten met een warm ontbijtje. Je behoud hierdoor de energieniveau.

1. Was de gierst voordat je het gaat gebruiken;
2. Doe de gierst met de rijstmelk in de pan;
3. Voeg nu de kardemompoeder, gemberpoeder, kaneel de sinaasappelsap en de geraspte gember, zout en de honing in de pan;
4. Breng het aan de kook en zet het vuur dan op een lage stand met de deksel erop;
5. Laat de pap ongeveer 25-30 minuten koken, totdat de gierst gaar is.

 

Ingrediënten

– 1 eetlepel vers geperst sinaasappelsap
– 50 gram gierst
– 150 gram rijstmelk (of amandelmelk)
– Een snufje, gemberpoeder, kardemom, kaneel en zout
– Geraspte gember (0.5 cm, dit is optioneel)
– 1 of 2 theelepels honing naar eigen smaak

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *