Geroosterde Pompoen uit de oven
Geroosterde pompoen uit de oven
Heerlijk geroosterde pompoen uit de oven. Het is zo gemakkelijk een gerecht uit de oven. Dit gerecht serveer je bij aardappelen, risotto, couscous of vleesgerecht. Simpel, lekker en gezond! Probeer dit recept.
Voedingswaarde pompoen
Pompoenen bevatten veel ijzer en vitamine B2 en zorgt voor het vervoer van zuurstof door het bloed. De zuurstof is ook nodig bij het verbranden en verteren van voedingsstoffen in de cellen. Verloopt deze verbranding niet goed dan voel je je moe. Normaal gesproken tref je opneembaar ijzer vooral aan in dierlijke producten en minder in groenten maar de pompoen is een uitzondering. De pompoen is dan ook bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten
Daarnaast bevat het veel vitamine B9 of foliumzuur, een vitamine die vooral van belang is voor zwangere vrouwen.
De pompoen heeft vooral in rauwe vorm een vocht afdrijvende werking
Pompoenen bevatten veel provitamine A of bètacaroteen.

- Yield: 2
- Voorbereidingstijd: 5 minutes
- Baktijd: 40 minutes
geroosterde pompoen uit oven
Het is zo gemakkelijk een gerecht uit de oven. Dit gerecht serveer je bij aardappelen, risotto, couscous of vleesgerecht. Simpel, lekker en gezond!
Benodigheden
- pompoen - 1
- Knoflooktenen - 3
- verse tijm - 6 takjes
- olijfolie - 5 theelepels
- Balsamico - 2 theelepels
- Peper
- Zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snij de pompoen in tweeën en schep met een lepel het vruchtvlees eruit
Snij de twee helften in halve maantjes (de schil laat je zitten)
Beleg een bakplaat met bakfolie en leg hier de pompoen op
Voeg de losse tenen knoflook toe aan de pompoen
Trek grof de blaadjes van de steeltjes rozemarijn en verdeel over de pompoen
Schenk de olijfolie en citroensap erover en bestrooi met peper en zout
Hussel alles een beetje door elkaar en plaats in de oven voor 40 minuten
Schep het halverwege even ompompoen
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!