Fluweelzachte chocoladeamandelcake

Chocoladeamandelcake

Deze fluweelzachte chocoladeamandeltaart is heel bijzonder. Je maakt er iedereen blij mee inclusief jezelf! Dus duik die keuken in en maak deze verrukkelijke cake. Als je deze cake maakt, geef dan een berichtje via Instagram of faceboek dat vind ik super leuk!

Chocolade in stukjes breken en au bain marie laten smelten (boven een pannetje kokend water).
Voeg de boter in blokjes toe en roer dit tot een egale creme. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer dit goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet dit in een ingevette taartvorm van 24 cm. doorsnee.
Oven voorverwamen op 175 graden ºC.
De taart in het midden van de oven 40 minuten bakken. De taart is gaar als de vulling bij aanraking niet meer beweegt. Laat de taart buiten de oven afkoelen.

Heb je geen ghee in huis, dan kan je ook roomboter gebruiken.

Recept:

400 gram glutenvrije pure chocolade

200 gram geklaarde boter (ghee) (gesmolten)

6 eieren

een snufje zout

1/4 theelepel kaneel

1/4 balsamicoazijn

1/4 theelepel vanillepoeder

150 gram kokosbloemsuiker

50 gram honing

25 gram amandelmeel

 

Voor de topping:

50 gram abrikozenjam

5 eetlepels water

 

Ganache:

100 gram pure chocolade (70 %) (grof gehakt)

20 gram geklaarde boter

1 eetlepel honing

 

Chocolade in stukjes breken en au bain marie laten smelten (boven een pannetje kokend water).
Voeg de geklaarde boter toe en roer dit tot een egale crème. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer dit goed door elkaar, voeg de honing, zout, balsamicoazijn, vanillepoeder, amandelmeel toe. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Giet dit in een ingevette blikvorm in. Ik gebruik een vierkante.
Oven voorverwarmen op 160 graden ºC.
De taart in het midden van de oven 30 minuten bakken.Check met een satéprikker of je cake gaar is. Zitten er  geen kruimels aan je prikker dan zijn ze gaar.

De topping:

Verwarm de abrikozenjam in een steelpan met water en laat dit tot een kookpunt komen. Smeer de jam over de cake.

Ganache: Verwarm ondertussen chocolade au bain marie, 1 el honing, zout, de boter en honing. Verdeel de ganache gelijkmatig over de cake. Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *