Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood heerlijk! Mag je je nog wel een foodie noemen als je onlangs geen bananenbrood uit je oven getoverd hebt? Het antwoord is nee… want bananenbrood is hot. Dus hier mijn recept voor deze heerlijke bananenbrood. Simpel, gezond, powerfood https://basicfoodplan.nl/powerfood/en zo gemaakt. Ik denk dat deze heel snel op….Want deze is addictive!

Banaan en de gezondheidsvoordelen

 • Bananen verlagen ten eerste de bloeddruk
  De combinatie van een hoog kaliumgehalte en een laag natriumgehalte in bananen zorgt er volgens een Amerikaanse studie voor dat bananen een beschermende werking hebben tegen een hoge bloeddruk.
  Bananen bevorderen de hartfunctie.
 • Het hoge kaliumgehalte is ook goed voor je hart. Dat komt omdat dit mineraal de elektrische signalen bevordert die ervoor zorgen dat je hart blijft kloppen.
  Volgens een analyse die de resultaten van een aantal studies met elkaar vergeleek kan de dagelijkse consumptie van 1,3 tot 1,4 gram kalium het risico op hartziekten met 26% verlagen.
  Bovendien bevatten bananen bepaalde antioxidant die ook zijn verbonden aan een behoorlijke vermindering van het risico op hart- en vaatziekten.
 • Beter zicht
  De vitamine A in bananen ondersteunt het behoud van de membranen die rond je ogen zitten. Bovendien is vitamine A een onderdeel van de eiwitten die licht door de hoornvliezen laten .
 • Sterkere botten door bananen
  Uit onderzoek blijkt dat bananen een overvloed aan fructo-oligosacchariden bevatten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je lichaam in staat is om meer calcium op te nemen. En hierdoor worden je botten sterker.
 • Minder kans op nierkanker
  Volgens een wetenschappelijk onderzoek uit Zweden hebben vrouwen die 4 tot 6 bananen per week eten minder kans op het ontwikkelen van nierkanker. Dat komt omdat een banaan veel antioxidanten bevat.
 • Bananen gaan stress tegen
  Vitamine B6 zorgt ervoor dat je beter kan slapen. En magnesium is goed voor de ontspanning en het herstel van je spieren. Je komt dus beter tot rust en dat is goed tegen stress.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *