Bananenbrood
Bananenbrood
Bananenbrood heerlijk! Mag je je nog wel een foodie noemen als je onlangs geen bananenbrood uit je oven getoverd hebt? Het antwoord is nee… want bananenbrood is hot. Dus hier mijn recept voor deze heerlijke bananenbrood. Simpel, gezond, powerfood https://basicfoodplan.nl/powerfood/en zo gemaakt. Ik denk dat deze heel snel op….Want deze is addictive!
Banaan en de gezondheidsvoordelen
- Bananen verlagen ten eerste de bloeddruk
De combinatie van een hoog kaliumgehalte en een laag natriumgehalte in bananen zorgt er volgens een Amerikaanse studie voor dat bananen een beschermende werking hebben tegen een hoge bloeddruk.
Bananen bevorderen de hartfunctie. - Het hoge kaliumgehalte is ook goed voor je hart. Dat komt omdat dit mineraal de elektrische signalen bevordert die ervoor zorgen dat je hart blijft kloppen.
Volgens een analyse die de resultaten van een aantal studies met elkaar vergeleek kan de dagelijkse consumptie van 1,3 tot 1,4 gram kalium het risico op hartziekten met 26% verlagen.
Bovendien bevatten bananen bepaalde antioxidant die ook zijn verbonden aan een behoorlijke vermindering van het risico op hart- en vaatziekten. - Beter zicht
De vitamine A in bananen ondersteunt het behoud van de membranen die rond je ogen zitten. Bovendien is vitamine A een onderdeel van de eiwitten die licht door de hoornvliezen laten . - Sterkere botten door bananen
Uit onderzoek blijkt dat bananen een overvloed aan fructo-oligosacchariden bevatten. Deze stofjes zorgen ervoor dat je lichaam in staat is om meer calcium op te nemen. En hierdoor worden je botten sterker. - Minder kans op nierkanker
Volgens een wetenschappelijk onderzoek uit Zweden hebben vrouwen die 4 tot 6 bananen per week eten minder kans op het ontwikkelen van nierkanker. Dat komt omdat een banaan veel antioxidanten bevat. - Bananen gaan stress tegen
Vitamine B6 zorgt ervoor dat je beter kan slapen. En magnesium is goed voor de ontspanning en het herstel van je spieren. Je komt dus beter tot rust en dat is goed tegen stress.

- Yield: 10
- Voorbereidingstijd: 60 minutes
- Baktijd: 30 minutes
Bananenbrood
Benodigheden
- bananen (bio) - 3
- eieren (bio) - 3
- grote dadels of eetlepels dadelstroop (zie recept op deze (bio) - 4
- gram amandelmeel - 80
- gram meel (ik gebruik Lieke is vrij) - 80
- bakpoeder - 2 tl
- appelciderazijn (bio) - een theelepel
- sap een halve citroen (bio)
- fijn gehakte pure chocolade (bio) - 50 gram
- Himalaya zout - een theelepel
- kaneel - een theelepel
- honing (bio) - een theelepel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden, pureer de bananen met de dadels tot een gladde massa spatel de 3 eieren met een garde door de gladde massa van banaan en dadels spatel vervolgens het meel door het beslag en voeg de chocolade, het zout en het citroensap en vanillearoma toe. Spatel door het beslag. Doe een stuk bakpapier in een cakevorm Zet de cake ongeveer 25-30 minuten in de oven op 180 graden. Test met een satéprikker of het brood gaar is. (de prikker moet droog uit het brood komen).
Vitamines Banaan
De banaan bevat veel vitamine A, C, B2, B5, B6 en de mineralen kalium magnesium, koper en mangaan.
Vitamine A is goed voor de huid, ogen, de groei en de weerstand. Vitamine C is ook goed voor de weerstand. B2 en B5 dragen bij aan de energievoorziening van het lichaam en B6 is goed voor de stofwisseling.
Voedingswaarde banaan
De voedingswaarde van een banaan per 100 gram is:
Koolhydraten 22,8 gram
Eiwitten 1,1 gram
Vetten 0,3 gram
– verzadigd 0,11 gram
– enkelvoudig onverzadigd 0,03 gram
– meervoudig onverzadigd 0,07 gram
– Omega 3 0,03 gram
– Omega 6 0,05 gram
Vezels 2,6 gram
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!