Aubergine rolletjes

aubergine_rolletjes
Aubergine rolletjes
Anders dan in de meeste recepten met gebakken aubergine wordt in dit recept maar heel weinig olie – en dan nog extra vergine olijfolie – gebruikt. Dit gerecht valt zowel bij vegetariërs als vleeseters in de smaak. Het is uitstekend van tevoren te bereiden en smaakt heerlijk bij knapperig brood of gebakken aardappelen en salade.

- Yield: 2
- Voorbereidingstijd: 30 minutes
- Baktijd: 30 minutes
- Portie: 2 personen
aubergine rolletjes
Benodigheden
- grote aubergine - 1
- spinazie - 250 gr
- feta - 125 gr
- Peper en zout
- Voor de tomatensaus
- tomaten - 4
- ui - 1
- tenen knoflook - 2
- verse oregano - Handjevol
- verse basilicum - Handjevol
- tijm - 2 tl
- chilipoeder - 0,5 theelepel
- Zeezout
- pecorino
Instructions
Was de spinazie.
Voor de tomatensaus: hak de knoflook, de peper en snipper de ui en fruit deze aan in wat olie.
Voeg de gehakte tomaten toe en de oregano en de verse tijm.
Laat de tomatensaus ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst nog wat zeezout en de verse basilicum toe.
Snij de aubergine in dunne plakken.
Verwarm de pan en doe er voldoende kokosolie in.
Bestrijk de aubergine met de kruiden olie. Bak de plakken aubergine aan beide kanten.
Laat de aubergine uitlekken op een keukenpapiertje.
Verdeel de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal.
Verkruimel de feta door de spinazie en breng deze op smaak met peper en zout. Snij een ui in ringen en hak de knoflook voeg deze toe aan de spinazie.
Neem een plak aubergine en leg hier een flinke lepel van de spinazie op.
Rol de aubergine op en leg de rolletjes in de ovenschaal.
Bestrooi het royaal met Pecorino en bak de rolletjes in ongeveer 20 minuten af op 200 graden.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!