Natuurlijke manieren je lichaam te ondersteunen bij pijn en klachten:

Maagklachten
Je maag is onderdeel van het spijsverteringsstelsel en heeft twee verschillende functies. Namelijk een functie in de vertering van je voedsel, maar ook in de afweer tegen micro-organismen. De maag maakt je voedsel fijner door het te kneden en er wordt ook een begin gemaakt in de vertering van eiwitten en vetten. Daarnaast doodt het bacteriën die met het voedsel mee je lichaam in komen.
Maagklachten? Probeer de volgende (natuurlijke) stappen:
1. Vermijd in je voedingspatroon: gekruid eten, suiker, cafeïne, alcohol, zure voeding en matig gebruik van noten;
2. Eet/drink voornamelijk: bouillon (vers), aloë vera, gestoomde groenten, sap van kool;
3. Gebruik de volgende supplementen ter ondersteuning: probiotica, kamillethee, l-glutamine poeder, collageen proteïne poeder.

Leverklachten (vermoeidheid)
De lever is een heel belangrijk orgaan in het lichaam. Daarom is een reiniging van de lever op zijn tijd niet verkeerd. De lever is met zijn gewicht van 1,5 & 2 kg niet alleen het grootste orgaan van ons lichaam, het is ook het orgaan dat het meeste lichaamsfunctie voor ons uitvoert. De westerse mens wordt overrompeld door gifstoffen van de lucht, het water, het milieu en de voeding. (pcb’s, dioxines, milieugiften, nicotine, benzeen, zware metalen, voedingsadditieven, medicijnen, alcohol). Een andere reden is een hogere consumptie van snacks en junkfood die heel wat vetten, maar weinig andere, meer nuttige, voedingsstoffen bevatten. De gevolgen van deze veranderingen in eetgewoonten zijn vaak overgewicht, indirecte gevolgen gelinkt aan dit overgewicht en ten slotte de opstapeling van het overtollige vet in de lever, wat de uitvoering van deze basisfuncties bemoeilijkt. Het menselijk lichaam reinigt zich continu op een natuurlijke manier. De lever, gal, nieren, darmen en andere organen voeren afvalstoffen af. Wanneer we overvloedig eten en/of alcohol drinken, en/of ouder worden kan het lichaam wat ondersteuning gebruiken. De lever werkt voornamelijk als een filter voor giftige stoffen in het bloed om het zo te zuiveren en vrij te maken van schadelijke stoffen die problemen kunnen veroorzaken. Om deze reden is de lever dan ook een van de belangrijkste organen in het lichaam en het is van groot belang dat je er zorg voor draagt om zo je gezondheid optimaal te houden.

Probeer de volgende natuurlijke stappen:
1. Verwijder de volgende toxides uit het voedingspatroon, bewerkte granen, suikers, fastfood, bewerkte voedsel, vlees en melkproducten;
2. Gebruik kurkuma, mariadistel en artisjok;
3. Detox de onverwerkte emoties, zoals frustraties, boosheid, verdriet
4. Eet lever van kip of lever (biologisch)
5. Eet voedsel dat de lever reinigt zoals salade, zure groenten/fruit, probiotische voeding.

Jonger uitzien:
Tegenwoordig is iedereen wel bezig met het uiterlijk. We smeren van alles op onze huid en zijn er hele hippe kapsels maar heb je wel eens gedacht dat er goed uitzien en jonger uitzien van binnen uit gebeurd:
Probeer de volgende natuurlijke stappen:

1. Positieve gedachten
2. Drink voldoende
3. Eet powerfood
4. Detox
5. Beweeg voldoende
6. Lever reiniging
7. Hou je hormoonhuishouding in balans
8. Gebruik Hyalyronzuur (lichaamseigen stof)
9. Gebruik vitamine C
10. Slaap voldoende

Candida natuurlijk genezen (14 dagen)
Candida is een schimmelinfectie (van de slijmvliezen) die veroorzaakt wordt door gistachtige schimmels. Een gist die vaak bij de mens wordt aangetroffen is Candida albicans. Deze gist is bij vrijwel iedereen aanwezig als een normale bewoner van de huid, de mond, de darm en de vagina en vormt met de daar aanwezige bacteriën een zeker evenwicht. Door diverse factoren kan deze gist draden gaan vormen. Vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Dit kan gebeuren onder invloed van medicatie (bijvoorbeeld breedspectrum antibiotica, corticosteroïden, anti-conceptiepil, maagzuurremmers), bij zwakte van het immuunsysteem of door de aanwezigheid van parasieten.
Probeer de volgende natuurlijke stappen:

1. Vermijd suiker vooral geraffineerde suikers
2. Verwijder gluten uit het dieet: eet meer groenten
3. Ondersteun de milt (pompoen, linzen, zoete aardappelen, barley thee)
4. Ondersteun de lever (kefir, gefermenteerde producten, appelazijn)
5. Ondersteun de darmen (bittere groenten, probiotica, vermijd gist, verse bouillon )

6. Gebruik probiotica

Blaasonsteking/Voorkom blaasinfecties:
een blaasontsteking wordt ook wel lage urineweginfectie genoemd. Het wordt veroorzaakt door een infectie die tot een ontsteking van de blaaswand leidt. Een blaasontsteking komt vaak voor.
Probeer de volgende natuurlijke stappen:

1. Eet alleen biologisch vlees
2. Draag makkelijke kleding (ivm infectie)
3. Drink voldoende
4. Gebruik probiotica, yoghurt (niet als je lactoseintollerantie hebt)
5. Eet gefermenteerde producten zoals kefir
6. Knoflook (geroosterde, rauw) in thee of in eten
7. Gebruik vit
8. amine C, limoen, citroen
9. Citroengras in thee, essentiele olie
10. D-mannose (komt in cranberries voor) of in poedervorm
11. Essentiele olien, tijm, salie, baslicum, wierook, gember, peperment, oregano
1theelepel kokosnootolie en een lepel honing en 1 druppel oregano en neem deze in, dit kan tot 4 per dag.
12. Neem een bad

Deze inhoud heeft als doel te informeren en voor bewustwording van het gebruik van natuurlijke oplossingen bij lichamelijke ongemakken. Raadpleeg bij medische klachten altijd een arts.