De werking van MSM

 

Wat is MSM?

WAT IS MSM?
MSM is de afkorting van MethylSulfonylMethaan en is een in water oplosbare stof die voorkomt in al het leven op aarde, zoals: planten, dieren, mensen, vissen en algen. Het is een organische vorm van zwavel die we normaal gesproken via onze voeding binnenkrijgen. Toch blijkt de zwavelwaarde in ons eten tegenwoordig lager te zijn dan we denken. Dit komt onder andere door voedselbewerking. Een langdurig zwavelgebrek kan negatieve gevolgen hebben voor belangrijke lichaamsfuncties. Je kunt dit voorkomen.

STABIELE BLOEDSUIKERSPIEGEL

Heb je wel eens last van een onstabiele bloedsuikerspiegel?
Wanneer je bloedsuikerspiegel uit balans is, krijg je door de pieken en dalen sneller last van cravings. Je lichaam maakt na het eten van een ongezonde snack meer insuline aan zodat glucose sneller kan worden opgenomen, wat je bloedsuikerspiegel weer stabiliseert. Als je lichaam geen behoefte aan deze glucose heeft, zorgt de insuline ervoor dat deze overtollige energie wordt omgezet in lichaamsvet. MSM kan pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel voorkomen en zorgt zo voor een gezond insulineniveau. Hierdoor kun je de kans op het krijgen overgewicht verkleinen.

HUID, HAAR EN NAGELS

Zwavel is een belangrijke bouwsteen voor je lichaam en bij gebrek aan deze stof kan je lichaam minder goed functioneren. Een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert. Het toevoegen van MSM aan je voeding kan daarom een positief effect hebben op de conditie van je huid, haar en nagels. MSM bevat namelijk collageen wat belangrijk is voor een stevige huid, gezond haar en sterke nagels. Daarnaast kan het je beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf.

VERMINDERD ALLERGIEËN

Hooikoortspatiënten opgelet! Uit onderzoek blijkt dat MSM hooikoortsklachten kan verminderen. Tijdens het onderzoek werden 55 hooikoortspatiënten onderzocht. De proefpersonen namen gedurende vier weken lang iedere dag 2600mg MSM. Na een week waren de hooikoortsklachten afgenomen en na twee weken voelden de deelnemers zich veel fitter.

Niet alleen kunnen je hooikoortsklachten erdoor verminderen, MSM kan ook een positief effect hebben op andere allergieën. Een allergie is de reactie van je lichaam op een bepaalde stof. Een tekort aan MSM kan je celwanden stijf maken, waardoor vloeistoffen moeilijker uit je cellen worden verwijderd. MSM kan celwanden zachter maken, waardoor vrije radicalen makkelijker uit onze cellen worden gespoeld. Hierdoor kunnen allergieën verminderen of zelfs worden voorkomen.

GOEDE SPIERFUNCTIE

Als je een sporter bent, dan is MSM zeker de moeite waard om te proberen.
Veel sporters kunnen baat hebben bij het gebruik van MSM. Het heeft namelijk een positief effect op de flexibiliteit en het uithoudingsvermogen van je spieren. Daarnaast kan het je spieren sneller laten herstellen, waardoor spierpijn minder lang aanhoudt. Dit komt omdat MSM ook hier inwerkt op je cellen. Door de afvoer van afvalstoffen te verbeteren vermindert namelijk ook de kans op het oplopen van ontstekingen in het spierweefsel.

Naast de aanmaak van collageen zijn er nog heel andere gezondheidsvoordelen van het gebruik van MSM poeder:
• Ons lichaamsweefsel laat makkelijker voedingsstoffen door en voert de afvalstoffen af
• Zuiverende werking op urinewegen en blaas
• Bevordering van de flexibiliteit in spieren, pezen en bindweefsel
• Verbetering van de bloedcirculatie
• Verhoging van de weerstand
• Bestrijding van ouderdomsverschijnselen zoals rimpels en huidbeschadigingen
• Ondersteuning van de dikke darm door het aanbrengen van een beschermende laag
• Bestrijding van hooikoorts
• Verbetering van de gewrichten
MSM poeder is te verkrijgen in poeder– en capsulevorm en kan het beste op een nuchtere maag gebruikt worden. De smaak is licht bitter

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *