Oelala een heerlijke chai, super romige chai met onder meer kaneel en kardemom, mmmm. Zowel thuis lekker te drinken en natuurlijk is  Chai latte ook prima to go en als een pick me up in de middag! Een heerlijke recept probeer het!

Chai Latte

Een heerlijke thee die vooral gedronken wordt o.a. in India, Pakistan, Iran, Tibet, Nepal. De thee wordt gekookt met heerlijke kruiden in melk. Sinds een aantal jaren is de chai ook populair in de Australie, Amerika. Je simpele versies bij de Starbucks kopen. Alleen een echte Chai smaakt heel anders.

En zo doe je het:

  • Doe alle specerijen samen met de rijstmelk in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.
  • Na 5 minuten haal je je pannetje even van het vuur, voeg je de ahornsiroop toe.
  • Laat weer zachtjes 5 minuten pruttelen, zet het vuur zachter. Laat het 15 minuten pruttelen. De chai kan je hierna met de staafmixer mixen of in de blender doen.
  • Klaar is je Chai latte!

 

Ingrediënten

50 gram amandelen
350 ml rijstmelk
2 lepels ahornsiroop
1 tl kaneelpoeder
1/2 tl vanille
1/4 tl gemberpoeder
1/4 tl kardemompoeder