Welkom!

Hallo allemaal, ik ben Rana. Welkom op Basic foodplan. Dit platform staat geheel in het teken van een healthy and happy leefstijl. Hier deel ik mijn orthomoleculaire voedingsadviezen, maar ook over het vinden van balans door beweging, good vibes, het delen van recepten, kookvideo’s en complementaire geneeswijze. Kortom alles wat nodig is voor een gebalanceerde happy leven.

Powerfood

Een veelgestelde vraag is  hoe kan ik een zo gezond mogelijke levensstijl volgen zonder daar heel veel moeite voor te doen. Wat is belangrijk te weten over  biologisch onbewerkt voeding en gezondheid. Wat is de werking van suppletie en hoe belangrijk is het? Hoe maak ik makkelijk, gezonde maaltijden met een druk leven. Hoe kan ik toch bewegen zonder dat ik naar de sportschool hoef? Belangrijk is dat het eten lekker is, gezond en makkelijk te maken! Het is zoals Hippocrates, een Griekse arts uit de oudheid heeft gezegd ‘Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding’. Door onze snelle maatschappij en de toenemende druk hebben wij de nodige powerfood nodig!

Ik gebruik zoveel mogelijk plantaardig producten en als ik dierlijke producten in mijn recepten gebruik dan is het biologisch vlees, wilde vis, geitenmelk of geitenkaas. Met deze producten reageert mijn lichaam goed. Ik ben een groot voorstander van het zo vriendelijk mogelijk houden van dieren. Alle producten die ik gebruik zijn biologisch (groente, fruit, eieren, kruiden, levensmiddelen, schoonmaakmiddelen). Verder vind ik het belangrijk zoveel mogelijk rekening te houden met de effecten op het milieu.

Glutenvrije recepten

Mijn recepten zijn glutenvrij. Ik reageer gevoelig op gluten, er zijn in Nederland heel veel mensen die een gluten intolerantie hebben.

Het is soms moeilijk om je levensstijl aan te passen, maar als je er eenmaal gewend bent, ga je het wel merken doordat je je fitter voelt en uiteindelijk ook gelukkiger. Door kleine stappen te nemen, kan je grote resultaten behalen.

Your decision today, defines your tomorrow,  je hebt maar één lichaam, zorg er goed voor!